11 Απριλίου 2022

Β1 - Συζήτηση με μια συγγραφέα και μια εικονογράφο (ενημερωμένο)

 Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τα παιδιά του Β1 επέλεξαν να πάρουν συνέντευξη από μια εικονογράφο και μια συγγραφέα. 

Σκίτσο του Β1 από την Αντωνία Παπαϊωάννου

Οι κυρίες Αντωνία Παπαϊωάννου και Μαρίνα Φραγκεσκίδου επισκέφθηκαν το σχολείο μας και απάντησαν με χαρά σε όλες τις ερωτήσεις!

Επικοινωνήσαμε με την κα Παπαϊωάννου (που είναι και μαμά του σχολείου μας) και μας είπε:

"Στα πλαίσια του μαθήματος των δεξιοτήτων κλήθηκα  μαζί με τη συγγραφέα  Μαρίνα Φραγκεσκίδου  να μιλήσω στα παιδιά του Β1 του 1ου ολοήμερου Πειραματικού σχολείου Χαλανδρίου για την εμπειρία μου ως εικονογράφος. 

Οι ερωτήσεις των παιδιών είχαν ενδεχομένως πιο πολύ ενδιαφέρον και από τις δικές μας απαντήσεις. Ο ενθουσιασμός τους να επικοινωνήσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες μαζί μας ήταν το καλύτερο κομμάτι της συνάντησής μας. Επίσης, ήταν άξιο παρατήρησης ότι κάθε παιδί εστίαζε σε διαφορετικό κομμάτι της παραγωγής βιβλίου. Π.χ. άλλοι εστίασαν στα οικονομικά ( κέρδη – κόστος), άλλοι στα θεωρητικά (έμπνευση) και άλλοι στα πρακτικά  (υλικά – τεχνολογία)."

Η συγγραφέας κα Μαρίνα Φραγκεσκίδου είπε για την εμπειρία της:

"Συνήθως με καλούν σε σχολεία για να κάνουμε παρουσίαση κάποιου βιβλίου μου, επομένως κι εγώ "παίζω" με τα παιδιά. Αυτή τη φορά, με ήθελαν να παραστώ με την ιδιότητα του συγγραφέα! Κι αν στην αρχή είχα άγχος, καθώς χίλιες φορές παιχνίδι και παιδιά αντί για ενήλικας, στην πορεία χαλάρωσα. 

Οι ερωτήσεις των παιδιών άκρως ενδιαφέρουσες, οι ειλικρινείς τους απορίες από το πώς εκτυπώνεται ένα βιβλίο μέχρι το από που αντλούμε έμπνευση και βεβαίως τα περί χρηματικής αμοιβής ενός συγγραφέα ξεκλείδωσαν τον ενήλικα και απολαύσαμε ένα υπέροχο πρωινό. 

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για την τιμή και εύχομαι τα παιδιά να συνεχίσουν με την ίδια λαχτάρα και την ίδια περιέργεια να εξερευνούν τον κόσμο και τους ανθρώπους."

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κα Γιούλη Καντά