05 Απριλίου 2022

Ενδοσχολική έρευνα για τις διαδικτυακές συνήθειες των παιδιών και τη χρήση των βιντεοπαιχνιδιών

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών/τριών του σχολείου σχετικά με την χρήση του διαδικτύου, την ενασχόλησή τους με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την προστασία τους από τους κινδύνους που αυτά συνεπάγονται, θα διεξαχθεί ΑΝΩΝΥΜΗ έρευνα στις τάξεις Γ΄ έως ΣΤ΄ του σχολείου μας.


Μέσα από τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για την ανίχνευση των προηγούμενων γνώσεών τους, των ενδιαφερόντων και αναγκών τους, αλλά και άλλων συνοδευτικών δράσεων που θα ακολουθήσουν οι μαθητές/τριές μας θα είναι σε θέση να:

• αξιολογούν ιστοσελίδες και άλλο διαδικτυακό περιεχόμενο.
• προστατεύουν τον εαυτό τους από απειλές του διαδικτύου, όπως εκφοβισμό (bullying), να ζητούν βοήθεια σε δύσκολες καταστάσεις, είτε από τους γονείς είτε από κάποιον άλλον έμπιστο ενήλικα.
• παίρνουν ασφαλείς και έξυπνες αποφάσεις όταν μοιράζονται πληροφορίες: τι, πότε, πώς και με ποιον.
• συμπεριφέρονται με ευγένεια και σεβασμό στους διαδικτυακούς συνομιλητές τους, σεβόμενοι ταυτόχρονα και τη δική τους ιδιωτικότητα.
• περιορίσουν της ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε επιτρεπτά για αυτούς/ές όρια και πλαίσια.

Στο e-mail σας θα βρείτε τη φόρμα συναίνεσης για τη συμμετοχή του παιδιού σας στην έρευνα αυτή την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε μέχρι τις 23 Απριλίου 2022.

Τα αποτελέσματά της έρευνας θα ανακοινωθούν στο περιοδικό του σχολείου. 

(εικόνα από το freepik)