18 Νοεμβρίου 2022

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Αγγλικών


Κατόπιν συζητήσεων με τη διεύθυνση του σχολείου καθώς και με φορείς του υπουργείου παιδείας αποφασίσαμε να συνδέσουμε τα αγγλικά του σχολείου με τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Πιο συγκεκριμένα απευθυνόμαστε στους μαθητές της Δ, Ε και Στ τάξης οι οποίοι εφόσον το επιλέξουν και το επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν σε μαθήματα μελέτης αγγλικών προετοιμασίας για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Τα μαθήματα  θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου μας από τις δασκάλες των αγγλικών μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος στις 13:15 έως τις 14:00.  Προτεινόμενη μέρα είναι η Δευτέρα.

Οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποητικου Γλωσσομάθειας που μας αφορουν είναι το επίπεδο  Α1-Α2 (βασική γνώση), σύμφωνα με το Εννιαίο Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις αυτές μπορείτε να βρείτε στο σάιτ του υπουργείου παιδείας: https://www.minedu.gov.gr/eggrafa-kpg .  

Εάν υπάρξει ενδιαφέρον και ικανός αριθμός μαθητών θα ξεκινήσουν τα μαθήματα ήδη από φέτος. Για περεταίρω πληροφορίες και διευκρινίσεις θα σας σταλεί νέο mail εν ευθέτω χρόνο, σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά σας. 

Παρακαλούμε εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία στην παρακάτω φόρμα : https://forms.gle/HRG3UzgihDBZG4Gb8


Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία σας.

Φιλικά

Αγγλικό Τμήμα 1ου Πειραματικού Δημοτικού Χαλάνδριου

Εικόνα από  storyset στο Freepik