27 Μαρτίου 2020

Οδηγίες για την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση στο e-me.gr

Αγαπητοί γονείς.
 
Εν μέσω δυσκολιών και καθυστερήσεων λόγω μεγάλης υπερφόρτωσης των δομών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (για τις οποίες έχουμε ενημερωθεί ότι γίνονται αναβαθμίσεις ώστε να υποστηρίζουν περισσότερους χρήστες), σας αποστέλλουμε οδηγίες για τα επόμενα βήματα :
 
  • Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι είναι απαραίτητη μια πρώτη είσοδός σας (login) στο e-me.edu.gr με τους κωδικούς μαθητή που αποκτήσατε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Έτσι θα είστε «ορατοί» στους εκπαιδευτικούς ώστε να σας προσθέσουν στις «Κυψέλες» (Ψηφιακές Τάξεις) που δημιουργούνται σταδιακά.
  • Κάθε φορά που συνδέεστε θα βλέπετε πιθανόν στην επάνω δεξιά εικόνα του περιβάλλοντος της πλατφόρμας e-me (εικονίδιο «Καμπανάκι») ειδοποήσεις-προσκλήσεις από τους εκπαιδευτικούς, που σας καλούν να συμμετάσχετε στην κυψέλη τους







 
Αποδεχόμενοι μια πρόσκληση εντάσσεστε αυτομάτως στο αντίστοιχο μάθημα.
  • Γενικές οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας e-me για Μαθητές περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο «e-me ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ», παρακαλούμε μελετήστε το προσεκτικά.
 
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι οι ψηφιακές τάξεις και οι προσκλήσεις θα εμφανίζονται σταδιακά, ακριβώς λόγω των τεχνικών δυσκολιών, οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο όλων μας. Σταδιακά φυσικά θα εμπλουτίζεται και το περιεχόμενό τους.
 
Έως τότε είναι πιθανό να σας επικοινωνούν μαζί σας με εναλλακτικούς τρόπους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ώστε να υποστηρίζονται μαθησιακά τα παιδιά μας.
 
Παρακαλούμε οπλιστείτε με υπομονή και ...καλή αντάμωση στις Ψηφιακές μας τάξεις (Κυψέλες)!
 
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την κατανόηση.
 
 
Οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου