17 Νοεμβρίου 2021

Πρόσκληση σε Εργαστήριο_Πρόγραμμα Cultural H.ID.RAN.T


«Ένα αρχείο για το Χαλάνδρι γεννιέται»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Cultural Hidrant έχει ξεκινήσει μια συνεργατική δράση για τη δημιουργία ενός Τοπικού Αρχείου και μιας διαδικτυακής Πλατφόρμας.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), εταίρος του προγράμματος που συντονίζει τη δράση, θα ήθελε να προσκαλέσει όσους/ες ενδιαφέρονται από τη σχολική κοινότητα Χαλανδρίου (καθηγητές, δασκάλους, συλλόγους γονέων) να συμμετέχουν στο Εργαστήριο που διοργανώνουn με θέμα:

«Τοπικοί φορείς, εταίροι, ειδήμονες: Γνωρίζουμε το Τοπικό Αρχείο - Σχεδιάζουμε τις ιστορίες που θα αφηγηθεί - Συζητάμε το μέλλον του»

Στο εργαστήριο θα έχουμε την ευκαιρία:

▪ Να γνωρίσουμε το περιεχόμενο του ψηφιακού Τοπικού Αρχείου και της διαδικτυακής Πλατφόρμας που θα το φιλοξενήσει.

▪ Να συναποφασίσουμε ποιες θεματικές αφηγήσεις για το ευρύ κοινό θέλουμε να παρουσιάζονται στην Πλατφόρμα και πώς θα προκύψουν συνεργατικά.

▪ Να συζητήσουμε για τη σημασία και το μέλλον του Τοπικού Αρχείου. Από ποιους και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Πώς εξασφαλίζουμε ότι θα παραμείνει «ζωντανό», ενεργό;

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 11:00-13:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2, πλατεία Χαλανδρίου).

Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 (αποστάσεις, έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού). Αν το επιβάλλουν οι συνθήκες, θα δοθεί η δυνατότητα για υβριδική παρακολούθηση (φυσική - διαδικτυακή).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (στο e-mail: ioulia[at]med-ina.org).