05 Ιουνίου 2012

Η Σιταρούλα με μια βαλίτσα στο χέρι ταξιδεύει...

Την Τετάρτη 6/6 στις 19:00, σας προσκαλούμε στη θεταρική παράσταση που ετοίμασαν τα παιδιά στα πλαίσια της δραστηριότητας του θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο:


Λίγα λόγια για το παραμύθι….
 Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μικρό χωριό ζούσε ένα ζευγάρι χωρικών. Η ζωή κυλούσε ήρεμα και απλά, αλλά είχαν έναν καημό. Ήθελαν ένα παιδί. Είχαν μόνο ένα γάιδαρο που τον είχαν ως παιδί τους. Ώσπου μια μέρα, ένα παιδί γεννήθηκε η Σιταρούλα, ένα κορίτσι μέσα από ένα καρβέλι ψωμί.
Η Σιταρούλα πάει σχολείο, μεγαλώνει αλλά παραμένει μόνο οκτώ πόντους. Για αυτό στο χωριό όλοι την κοροϊδεύουν  και την  περιγελούν. Εκείνη όμως αψηφώντας τις κοροϊδίες αυτές και πιστεύοντας στις ικανότητες της, μια μέρα αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρο της. Να ταξιδέψει στον κόσμο και να αποδείξει σε όλους και στον εαυτό της ότι ο καθένας αξίζει να αγωνιστεί γι’ αυτό  που επιθυμεί….
Και το ταξίδι ξεκινά. Συναντά ανθρώπους διάφορων χωρών και εθνικοτήτων και φτάνει μέχρι την άκρη του κόσμου στη χώρα των παραμυθιών και στο δάσος τον πυγολαμπίδων. Εκεί καταφέρνει να ‘’κατατροπώσει’’ την μάγισσα του σκοταδιού. Αυτή που κάθε πέντε χρόνια κατέστρεφε το χωριό της Σιταρούλας και ελευθέρωσε τη πριγκίπισσα που τόσα χρόνια ήταν φυλακισμένη στο παλάτι των δακρύων.
Η Σιταρούλα με μια βαλίτσα στο χέρι  το πολυτιμότερο ‘’δώρο’’ από τους γονείς της και με συντροφιά το γαϊδαράκο κατορθώνει να ‘’ακατόρθωτο’’.
Με την δύναμη της αγάπης καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Δίνει σε όλους να καταλάβουν αυτό που πάντα πίστευε, ότι όπως λέει και η βασιλοπούλα:  ‘’Τι σημασία έχει η εμφάνιση του ανθρώπου, η καρδιά μετράει και η ψυχή και όσα αντιφεγγίζουν μέσα μας’’.

Η δική μας ιστορία ….
Το παραμύθι αυτό αποτέλεσε αφορμή για την ομάδα του θεατρικού παιχνιδιού να εστιάσουμε, εκτός των άλλων,  στο σεβασμό στη διαφορετικότητα, στα ίσα δικαιώματα, στη δύναμη της γενναιότητας της ψυχής, της τόλμης, της αγάπης που μπορεί να κρύβει ο καθένας μας μέσα του. Φτάνει να πιστέψουμε στα όνειρά μας και να το τολμήσουμε.
Τα παιδιά με οδηγό το παραμύθι αυτοσχεδίασαν, έγραψαν δικούς τους διαλόγους και ιστοριούλες και όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ ενώθηκαν και φτιάξαμε την δικιά μας Σιταρούλα.