24 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων για Κατάργηση 2ου Γυμνασίου και για Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Σας ενημερώνουμε ότι:

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 19/11, με σημαντικά αριθμητική την παρουσία γονέων στη συνεδρίαση,  ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Κουράσης δεσμεύθηκε για τη συμμετοχή του ιδίου, της αντιδημάρχου παιδείας  και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής στις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις της Ένωσης και των Συλλόγων γονέων για να μην καταργηθεί το 2ο γυμνάσιο.


Τη Δευτέρα 26/11 στις 10πμ θα γίνει η συνάντηση εκπροσώπων των γονέων, του δήμου και των δημοτικών παρατάξεων στο υπουργείο Παιδείας , στο γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παπαθεοδώρου, προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση του 2ου γυμνασίου, και οποιουδήποτε σχολείου στο Χαλάνδρι.
Γι'αυτό καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων του Χαλανδρίου
1.Να ενημερώσουν τους γονείς ότι η παρουσία όλων μας τη Δευτέρα είναι απαραίτητη 
2. Να καλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις στο σχολείο τους, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι γονείς του Χαλανδρίου για την πρόθεση κατάργησης του 2ου γυμνασίου, αλλά και άλλων σχολείων ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον
3. Να ενισχύσουν μέσω των ανακοινώσεων, αποφάσεων των ΔΣ των συλλόγων και των γενικών συνελεύσεων, αλλά και κυρίως με τη φυσική παρουσία όλων μας, τις κινητοποιήσεις για να μην καταργηθεί το 2ο γυμνάσιο.
ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
  ( όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή γονέων και συμμετείχαν οι σύλλογοι 2ου, 4ου,1ου,7ου, 6ου γυμνασίων, 2ου λυκείου,13ου, 12ου, 2ου,4ου  δημοτικών ,της Ένωσης γονέων, εκπρόσωποι της ΟΓΕ και της δημοτικής παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου).
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑΚΙ.

Ακόμη
  Η Ένωση Συλλόγων  Γονέων σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Εθελοντών Εκπαιδευτικών διοργανώνουν πρόγραμμα Δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές που το χρειάζονται, στα πλαίσια της αναγκαιότητας δημιουργίας Δικτύων Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
Διαπιστώνοντας ότι οι ανάγκες των παιδιών για ενισχυτική διδασκαλία αυξάνονται δραματικά και ότι η πολυεπίπεδη κρίση πλήττει σοβαρά τις οικογένειες, αντανακλώντας εμφανώς και στην εκπαίδευση των παιδιών θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν μπορούμε να παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα, αλλά αντίθετα οφείλουμε να δείξουμε, εκπαιδευτικοί και γονείς,την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. 

Γι'αυτό καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων του Χαλανδρίου
Να διανείμουν τη δήλωση συμμετοχής σε όλους τους γονείς, να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των μαθητών και να τις παραδώσουν στην Ένωση γονέων μέχρι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το πρόγραμμα.

το ΔΣ 
της Ένωσης γονέων