07 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις δραστηριοτήτων - ένας γλυκός απολογισμός

Ένα πολύ όμορφο τριήμερο ζήσαμε όσοι παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις των δημιουργικών δραστηριοτήτων και το φεστιβάλ ρεματιάς. Τα παιδιά, ως γνήσιοι πρωταγωνιστές αυτής της γιορτής, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μετέτρεψαν τις εκδηλώσεις σε μια αξέχαστη γιορτή.
Τι κι αν μας τα χάλασε ο καιρός το Σάββατο 01/06, η επιθυμία των παιδιών να παρουσιάσουν αυτό που με μεράκι ετοίμασαν όλη τη χρονιά με τους δασκάλους τους, μας έκανε να στριμωχτούμε όλοι στην αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων και να τα καμαρώσουμε.
Τα παιδιά της κας Μαριάννας Κατσανδρή παρότι στριμώχτηκαν στη σκηνή, εκτέλεσαν άψογα τα χορευτικά τους προγράμματα στους μοντέρνους χορούς και καταχειροκροτήθηκαν.
Το ίδιο και τα παιδιά του κου Σταύρου Καρλή που έκλεισαν τη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς.
Μια βραδιά που άνοιξε δυναμικά με τις επιδείξεις των παιδιών της κας Μιμίκας Κοροκίδα στο Tae Kwon Do και συνεχίστηκε με πολλά καλάθια και ωραίους συνδυασμούς από τα παιδιά της κας Ειρήνης Βογιατζή στο μπάσκετ.
Η προηγούμενη μέρα, η Παρασκευή 30/05 ήταν πιο "καλλιτεχνική".
Ξεκίνησε με ρεσιτάλ κιθάρας με συνοδεία χορωδίας από τα παιδιά του κου Κώστα Μανίκα, όλοι σιγοτραγουδήσαμε "τα ματόκλαδα σου λάμπουν...".
Συνεχίστηκε με πολύ μπαλέτο και αρμονία από τα παιδιά της κας Ειρήνης Βιδάλη και ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική παράσταση που μας χάρισαν τα παιδιά της κας Ελευθερίας Ρουσσάκη και καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος. Τα σκηνικά της παράστασης επιμελήθηκε ο ακούραστος κος Γιώργος Μπάτας, τα παιδιά του οποίου ζωγράφισαν τις εξαιρετικές καλλιτεχνικές δημιουργίες που ομόρφηναν τους τοίχους.
Την επόμενη μέρα, όσοι παρακολουθήσαμε τα παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ της ένωσης γονέων στη ρεματιά, φουσκώσαμε από περηφάνια.
Γιατί αν στο σχολείο τις δύο προηγούμενες μέρες στριμώχτηκαν στη μικρή σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων, στη ρεματιά απέδειξαν ότι είναι για "μεγάλα πράγματα".
Ξεχωριστές στιγμές μας χάρισαν τα παιδιά της κιθάρας και της χορωδίας, τα δύο μεγάλα τμήματα των μοντέρνων χορών και τα δύο τμήματα των παραδοσιακών χορών.
Είδα δυο τρεις γονείς που δάκρυσαν...
Είδα όμως, κι αυτό είναι πιο σημαντικό, τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα, χαμογελαστά, ευτυχισμένα.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά, τους πρωταγωνιστές αυτού του τριήμερου!