26 Σεπτεμβρίου 2015

Δυο λόγια για το ρόλο του Συλλόγου Γοινέων και ΚηδεμόνωνΤι Είναι;

- Είναι ένα ΟΡΓΑΝΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ, που εκφράζει τους γονείς μέσα στο Σχολείο και που η παρουσία του είναι νομικά κατοχυρωμένη από τον Νόμο 1566/85 και 2621/98 ‘Αρθρο 2.
- ΜΕΛΗ του είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.
- Κυρίαρχο όργανο είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που συνέρχεται τακτικά 1 ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, δίνει τις βασικές κατευθύνσεις και εκλέγει κάθε 2 ΧΡΟΝΙΑ Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.), Αντιπροσώπους στην Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου.
- Ο ΣΚΟΠΟΣ και ο τρόπος λειτουργίας του συλλόγου του σχολέιου μας ορίζεται από το εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του και τους παραπάνω Νόμους.

Ποιός ο Ρόλος του;
- ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ μια αναβαθμισμένη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ για τους μαθητές του σχολείου μας.
- ΟΠΛΑ του η σύνθεση των απόψεων, η συλλογικότητα, η προβολή και η διεκδίκηση με κάθε νόμιμο τρόπο των αιτημάτων, που βοηθούν την πραγματοποίηση αυτού του στόχου.
ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙ συνεχώς για θέματα και προβλήματα ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ.
- Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, λειτουργούν κάθε χρόνο οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ και οργανώνονται διάφορες  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, που αναδεικνύουν την ποιότητα της σχολικής ζωής.
- Η πολύχρονη παρουσία των Συλλόγων Γονέων μέσα στα σχολεία και ιδιαίτερα εκεί, όπου ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, έχει δώσει δείγματα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Μαθητών με σημαντικά αποτελέσματα στην καλή λειτουργία των σχολείων.

Πώς Δραστηριοποιείται;
- Μόνο με την ΑΓΑΠΗ και την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των γονέων.
- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Συμμετέχω Γιατί;
- Εμείς οι γονείς δεν έχουμε άλλο χώρο για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων που για δεκαετίες αντιμετωπίζει η Παιδεία.
- Αν δεν ασχοληθούμε εμείς με τα προβλήματα των παιδιών μας κανείς δεν θα το κάνει.
- Τα κοινωνικά προβλήματα αυξάνουν και διογκώνονται. Μόνο η συλλογικότητα και συσπείρωση μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις.
- «ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ» & «ΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ» είναι βολικοί ΜΥΘΟΙ.
- Ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί και χαλαρώσει επικίνδυνα και μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τη διάλυσή του.
- Το ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το ήρεμο κλίμα, το φιλικό και γνώριμο περιβάλλον είναι βασικές προϋποθέσεις για την ΜΟΡΦΩΣΗ των παιδιών μας.

Τι Μπορώ να Κάνω;
- Να εγγραφείς ΤΩΡΑ μέλος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου.
- Να συμμετέχεις τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στην Τακτική Γενική Συνέλευση, στα   Όργανα του Συλλόγου και σε κάθε Σχολική Δραστηριότητα.
- Να επικοινωνείς για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί με το Σύλλογο Γονέων για αποτελεσματικότερη λύση.