20 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Ολοήμερου


Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας εκφράζουμε τις ευχές μας για υγεία και επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει ο καθένας.

Κοινός μας στόχος όμως – Σχολείου και Οικογένειας  – είναι να εξαντλήσουμε όλα τα παρεχόμενα μέσα προσπαθώντας για καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας. Το πρόγραμμα του ολοήμερου έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019. Η Πρωινή Υποδοχή λειτουργεί για τους μαθητές του ολοήμερου από την Τετάρτη 18/9/2017. Η ώρα άφιξης των μαθητών θα είναι 7.00-7.15.

1   Υπάρχουν δύο ζώνες αποχώρησης: στις 3:00μ.μ. και 4:00μ.μ. 
     Προσοχή! Η αποχώρηση των 3:00μ.μ. πρέπει να είναι σύντομη, γιατί οι δάσκαλοι θα συνεχίσουν στις τάξεις τους με τα τμήματα που σχολάνε στις 4:00μ.μ. Η πόρτα θα κλείνει στις 3:10μ.μ. και τα παιδιά που τυχόν παρέμειναν θα συνεχίσουν και την επόμενη ώρα, γιατί η πόρτα θα ανοίγει ξανά στις 4:00 μ.μ.
Σας επισημαίνουμε την καθημερινή υποχρεωτική παρουσία των μαθητών και την αποχώρησή τους σύμφωνα με τη δήλωση που έχει γίνει.
Στόχος είναι το Ολοήμερο να είναι σχολείο χαράς, δημιουργίας, πολιτισμού, προετοιμασίας για την επόμενη μέρα και όχι Φύλαξη.

Τραπεζαρία- Ώρα Φαγητού
Το Ολοήμερο ξεκινά στις 13:20 με την τραπεζαρία.
Η τραπεζαρία του Σχολείου μας είναι ένας οργανωμένος χώρος στον οποίο ο μαθητής συντρώγοντας με τους συμμαθητές του, κοινωνικοποιείται, αναπτύσσει δεσμούς φιλίας και ανεκτικότητας, οριοθετώντας τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Το φαγητό τοποθετείται το πρωί στο ψυγείο της τραπεζαρίας του σχολείου και το μεσημέρι η τραπεζοκόμος το ζεσταίνει στο φούρνο μικροκυμάτων και το τοποθετεί στη  συγκεκριμένη θέση του κάθε παιδιού.

Διαδικαστικά: Το φαγητό να είναι σε μικρό πλαστικό δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
        Στο καπάκι του δοχείου πρέπει να αναγράφεται το τμήμα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή καθώς και οτιδήποτε άλλο (πορτοκαλάδα, σαλάτα, κ.λπ.)
        Δεν επιτρέπεται μαχαίρι.
        Κάθε παιδί να έχει το δικό του ποτήρι ή μπουκάλι για νερό.
        Το φαγητό πρέπει να είναι σε τσαντάκι και όχι σε πλαστική σακούλα.

Απουσίες μαθητών:
Για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα του Ολοήμερου (αποχώρηση λόγω ασθένειας ή για άλλη αιτία) θεωρούμε απαραίτητο να μας ενημερώνετε.
Η  συνεργασία  θεωρούμε  ότι είναι το μοναδικό μέσο για την επίτευξη του  κοινού μας στόχου.  Εμείς την  επιδιώκουμε  και περιμένουμε ανταπόκριση.

Ο Διευθυντής