02 Απριλίου 2022

2 Απριλίου: παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου την Παρασκευή 1η Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες στις τάξεις Γ1, Δ1 και Ε1 πραγματοποίησαν σχετικές δράσεις στο μάθημα των αγγλικών. Με την  δασκάλα τους κα Θ. Φέστα μιλήσανε για τη σπουδαιότητα των βιβλίων, για το τι είδη βιβλίων  υπάρχουν και μίλησαν για τα βιβλία που διαβάζουν αυτά. 

Η συζήτηση έγινε στην αγγλική γλώσσα και μετά η δασκάλα τους διαβασε ένα βιβλίο, στα αγγλικά, για το οποίο και συζητήσαν σύντομα στο τέλος.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το Γ1:



 

Η παγκόσμα ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της Διεθνούςς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Το φετινό μήνυμα είναι:

«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα!»

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2022, το οποίο επιμελήθηκε φέτος το Τμήμα του Καναδά της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ), μας προτρέπει να απελευθερώσουμε τη φαντασία μας μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.

 



Το μήνυμα γράφτηκε από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Richard Van Camp. Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την επίσης πολυβραβευμένη εικονογράφο και συγγραφέα Julie Flett.

(Με πληροφορίες από την πλατφόρμα πολιτισμού του gov.gr και την ιστοσελίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου)