07 Σεπτεμβρίου 2022

Λειτουργία Ολοήμερου

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας εκφράζουμε τις ευχές μας για υγεία και επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει ο καθένας.

Κοινός μας στόχος – Σχολείου και Οικογένειας – είναι να εξαντλήσουμε όλα τα παρεχόμενα μέσα προσπαθώντας για καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας.

Το πρόγραμμα του Ολοήμερου ξεκινά την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Πρωινή Υποδοχή θα λειτουργεί για τους μαθητές του ολοήμερου από την ίδια ημέρα (13/9/2022). Η άφιξη των μαθητών θα είναι 7.00 – 7.15. Φέτος για πρώτη χρονιά το ολοήμερο επεκτείνεται έως τις 17.30.

Σας έχουμε ήδη στείλει επικαιροποιημένη δήλωση για το νέο ωράριο.

Για τη φετινή χρονιά υπάρχουν 3 ζώνες αποχώρησης: στις 14.55μ.μ., 15.50μ.μ. και 17.30.

Προσοχή! Η αποχώρηση των 14.55μ.μ. πρέπει να είναι σύντομη, γιατί οι δάσκαλοι θα συνεχίσουν στις τάξεις τους με τα τμήματα που σχολούν στις 15.50μ.μ. Η πόρτα θα κλείνει στις 15.05μ.μ. και τα παιδιά που τυχόν παρέμειναν θα συνεχίσουν και την επόμενη ώρα, γιατί η πόρτα θα ανοίγει ξανά στις 15:50μ.μ.

Σας επισημαίνουμε την καθημερινή υποχρεωτική παρουσία των μαθητών και την αποχώρησή τους σύμφωνα με τη δήλωση που έχει γίνει.

Στόχος μας είναι το Ολοήμερο να είναι σχολείο χαράς, δημιουργίας, πολιτισμού, προετοιμασίας για την επόμενη μέρα και όχι φύλαξη.

Διαδικαστικά

Το Ολοήμερο ξεκινά στις 13.20.

Οι μαθητές θα σιτίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας τους ή στο προαύλιο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, με φαγητό που δε θα απαιτεί ζέσταμα.

Ως εκ τούτου επισημαίνεται ότι οι μαθητές δεν ανταλλάσσουν το φαγητό τους ή τα προσωπικά τους είδη/σκεύη. Επίσης επισημαίνεται ότι:

·         Δεν επιτρέπεται μαχαίρι.

·         Κάθε παιδί πρέπει να έχει το δικό του μπουκάλι/παγούρι για νερό.

·         Το φαγητό πρέπει να είναι σε τσαντάκι και όχι σε πλαστική σακούλα.

Απουσίες μαθητών

Για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα του Ολοήμερου (αποχώρηση λόγω ασθένειας ή για άλλη αιτία) είναι απαραίτητο να μας ενημερώνετε.

Η συνεργασία θεωρούμε ότι είναι το μοναδικό μέσο για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Εμείς την επιδιώκουμε και περιμένουμε ανταπόκριση.

 

1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου