07 Μαρτίου 2012

Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί... με ασφάλεια!

Μια σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, σχετικά την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου και το ρόλο των γονέων.

Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και άλλω διαδραστικών μέσων από τα παιδιά, με στόχο την ενδυνάμωση των γονέων, έτσι ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των παιδιών και στη σωστή συμπεριφορά τους στους εικονικούς κόσμους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και ώρες 18:30 έως 21:00.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr του κέντρου, με θέμα: "Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου - Αναγνώριση των ζητημάτων ασφάλειας, πρόληψη, προστασία".
Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β' Παιδιατρικής Κλινικής πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", εκπρόσωπος της Γραμμής Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με θέμα; "Χρήση και κατάχρηση του Διαδικτύου σε εφήβους: συσχετίσεις με ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που αφορούν τους χρήστες".