10 Σεπτεμβρίου 2021

Οδηγίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και παιδιά,

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/9/2020 και ώρα 08.30 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Ο αγιασμός θα αρχίσει 08.30. Μετά τη λήξη του αγιασμού ο ιερέας θα περνάει από τις αίθουσες για να αγιάσει.

 


Προσέλευση

Τάξεις Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄: Λόγω των νέων συνθηκών οι μαθητές/τριες των τάξεων Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου 08:00-08:10. Τα παιδιά, φορώντας τη μάσκα τους, θα περάσουν στις τάξεις τους, που θα τους υποδείξουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα βρίσκονται στην εξώπορτα, και θα περιμένουν τον ιερέα μέσα στην αίθουσα. Οι γονείς δε θα μπουν στον χώρο του σχολείου.


Α΄ Τάξη: Τα παιδιά της Α΄ τάξης θα περάσουν στον προαύλιο χώρο 08:10-08:25 με έναν μόνο συνοδό-κηδεμόνα, φορώντας όλοι τη μάσκα τους και κρατώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις και θα παραμείνουν στον προαύλιο χώρο. Εκεί θα γίνει μία πρώτη ενημέρωση των γονέων της Α΄ από τις δασκάλες των τμημάτων της Α΄.


Αποχώρηση

Μετά το πέρας του αγιασμού θα αποχωρήσουν από την κεντρική είσοδο γονείς και παιδιά της Α’ ώστε στη συνέχεια να αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι μαθητές/τριες ως εξής:

Β’ και Γ΄ τάξη από την κεντρική είσοδο

Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεις από την πόρτα του νηπιαγωγείου

 

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο σύμφωνα με τις ώρες άφιξης με τις τσάντες τους, φορώντας τις μάσκες τους. Θα μπαίνουν μόνοι τους στο σχολείο, όπως και πέρσι, και θα κατευθυνθούν στις αίθουσές τους. Τα βιβλία θα μοιραστούν στους μαθητές την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

 

Υπενθυμίζεται πως η είσοδος των μαθητών/τριών στο χώρο του σχολείου γίνεται με την επίδειξη αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) και έχει δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα. Ειδικά για τη πρώτη εβδομάδα το πρώτο test θα προσκομιστεί από τη Δευτέρα.

 

Ώρες άφιξης στο σχολείο

️ Οι μαθητές/τριες των τάξεων Α’ και Ε’ προσέρχονται στο χώρο του σχολείου μεταξύ 08:00 και 08:10

️ Οι μαθητές/τριες των τάξεων Β’ και ΣΤ’ προσέρχονται στο χώρο του σχολείου μεταξύ 08:10 και 08:20

️ Οι μαθητές/τριες των τάξεων Γ’ και Δ’ προσέρχονται στο χώρο του σχολείου μεταξύ 08:20 και 08:30


Ώρες αποχώρησης από το σχολείο

📚 Οι μαθητές/τριες της τάξης Α’ αποχωρούν από την Κεντρική Είσοδο του συγκροτήματος (οδός Αριστοφάνους) μεταξύ 13:00 και 13:10

📚 Οι μαθητές/τριες της τάξης Β’ αποχωρούν από την Κεντρική Είσοδο του συγκροτήματος (οδός Αριστοφάνους) μεταξύ 13:10 και 13:20

📚 Οι μαθητές/τριες της τάξης Γ’ αποχωρούν από την Κεντρική Είσοδο του συγκροτήματος (οδός Αριστοφάνους) μεταξύ 13:20 και 13:30

📚 Οι μαθητές/τριες της τάξης Δ’ αποχωρούν από την Πλαϊνή Είσοδο του συγκροτήματος (οδός Καραολή & Δημητρίου) μεταξύ 13:05 και 13:15

📚 Οι μαθητές/τριες της τάξης Ε’ αποχωρούν από την Πλαϊνή Είσοδο του συγκροτήματος (οδός Καραολή & Δημητρίου) μεταξύ 13:15 και 13.25

📚 Οι μαθητές/τριες της τάξης ΣΤ’ αποχωρούν από την Πλαϊνή Είσοδο του συγκροτήματος (οδός Καραολή & Δημητρίου) μεταξύ 13:20 και 13:30

 

Τα αδέλφια προσέρχονται  μαζί την νωρίτερη ώρα και αποχωρούν μαζί  την αργότερη ώρα.


Το πρόγραμμα του ολοήμερου ξεκινά την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Πρωινή Υποδοχή θα λειτουργεί για τους μαθητές/τριες του ολοήμερου από την ίδια ημέρα (14/9/2021).

Η ώρα άφιξης των μαθητών θα είναι 07:00-07:15.

Υπάρχουν δύο ζώνες αποχώρησης: στις 15:00 και 16:00.


⚠️ Προσοχή! Η αποχώρηση των 15:00 πρέπει να είναι σύντομη, γιατί οι δάσκαλοι θα συνεχίσουν στις τάξεις τους με τα τμήματα που σχολούν στις 16:00. Η πόρτα θα κλείνει στις 15:10 και τα παιδιά που τυχόν παρέμειναν θα συνεχίσουν και την επόμενη ώρα, γιατί η πόρτα θα ανοίγει ξανά στις 16:00.

 

Λόγω των ειδικών συνθηκών αλλά και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αυτή τη σχολική χρονιά δεν θα λειτουργήσει η αίθουσα της Τραπεζαρίας. τα παιδιά θα σιτίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας τους ή στο προαύλιο εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ως εκ τούτου, επειδή δεν θα μπορεί το φαγητό να ζεσταθεί, συστήνεται στους γονείς να παρέχουν στα παιδιά τους φαγητό που να μπορεί να συντηρηθεί και καταναλωθεί εντός των σχολικών αιθουσών ή στον προαύλιο χώρο. Προτείνεται επίσης η χρήση σκευών μιας χρήσης, αν είναι εφικτό.

Επισημαίνεται ότι τα παιδιά δεν ανταλλάσσουν το φαγητό τους ή τα προσωπικά τους είδη/σκεύη.


Επίσης επισημαίνεται ότι:

🍴 Δεν επιτρέπεται μαχαίρι.

🚰 Κάθε παιδί πρέπει να έχει το δικό του μπουκάλι/παγούρι για νερό.

🥪 Το φαγητό πρέπει να είναι σε τσαντάκι και όχι σε πλαστική σακούλα.

 

🌐 Παρακαλούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα του σχολείου, για να ενημερώνεστε για θέματα λειτουργίας του σχολείου.


Σκίτσο της Αντωνίας Παπαϊωάννου