06 Μαΐου 2022

Πρόσκληση στις εκδηλώσεις των σχολείων στο 2ο hidrant festival του έργου cultural H.ID.R.A.N.T.

Σας προσκαλούμε στις τελικές εκδηλώσεις των σχολείων του έργου Cultural HIDRANT που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων COMMONSPACE και πλήθος εταίρων.

Ο διευθυντής,

Νικόλαος Μαρίνης



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Σάββατο, 14/5/2022, 17:00-20:00, στο σχολικό κτίριο του 8ου Γυμνασίου Χαλανδρίου στο Πάτημα.

Στην εκδήλωση θα γίνει μία μικρή παρουσίαση των έργου και της διαδικασίας του εργαστηρίων, μία συλλογική χαρτογράφηση με τους κατοίκους της περιοχής σε σχέση με το δίκτυο μη πόσιμου νερού καθώς και διάφορες σύντομες περιβαλλοντικές δράσεις των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, από το 8ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο.

  • Σάββατο, 21/5/2022, 16:00-19:00, στο σχολικό κτίριο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Χαλανδρίου.

Η δράση θα ξεκινήσει με έναν μικρό περίπατο των παιδιών με τη συνοδεία γονέων και κηδεμόνων στην πλατεία Ελ Αλαμέιν και στη συνέχεια θα συνεχίσει στο σχολικό κτίριο όπου θα παρουσιαστεί η δουλειά των παιδιών. Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια και να δουν καλλιτεχνικές δράσεις που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά του 1ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου και του 1ου Πειραματικού Δημοτικού, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

  • Σάββατο, 28/5/2022, 11:00-13:00, στο πάρκο Καλλισθενικής στον Συνοικισμό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, αφού περιηγηθούν στην πλατεία Ελ Αλαμέιν, θα εκθέσουν ζωγραφιές και γλυπτά σε σχέση με το Αδριάνειο Υδραγωγείο και θα ακούσουν παραμύθια για το νερό από την αφηγήτρια και εκπαιδευτικό, Ελεάνα Χατζάκη.


Όλα θα τελειώσουν σε μία μεγάλη γιορτή, την Παρασκευή, 10/6/2022 στο Θέατρο Ρεματιάς!

Από τις 4μμ μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν σε μία μεγάλη και ενιαία έκθεση τη δουλειά όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα!

Η ημέρα θα κλείσει με μία θεατρική παράσταση στις 20:30 στο Θέατρο Ρεματιάς, όπου οι μαθήτριες και μαθητές της Ε’ τάξης του 9ου Δημοτικού Χαλανδρίου, θα παρουσιάσουν το έργο της Χρύσας Καραμήτρου "Ο Σαν Αλ Σουρ και η Κοκτώ Ντεκαοκτώ στο γεφυράκι της φιλίας" σε σκηνοθεσία Γιούλης Αθουσάκη και διδασκαλία των εκπαιδευτικών Αργυρώς Μακροπούλου, Δώρας Δερβεντλή και Πόλυς Νικολοπούλου.

Δείτε περισσότερα στο δικτυακό τόπου του προγράμματος: https://culturalhidrant.eu/