25 Νοεμβρίου 2022

Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Γαλλικών - Γερμανικών

 


Αγαπητοί γονείς,


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η σύνδεση του σχολείου μας με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα επεκταθεί και στη Γαλλική και Γερμανική Γλώσσα.

Πιο συγκεκριμένα απευθυνόμαστε στους μαθητές της Ε και Στ τάξης, οι οποίοι εφόσον το επιλέξουν και το επιθυμούν, μπορούν να ενταχθούν σε μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στα Γαλλικά ή τα Γερμανικά.

 Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου μας από τις δασκάλες των αντίστοιχων γλωσσών μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος στις 13:15-15:00 ημέρα Παρασκευή. Οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας που μας αφορούν είναι το επίπεδο , Α1-Α2 (βασική γνώση), σύμφωνα με το Ενιαίο Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις αυτές μπορείτε να βρείτε στο http://kpg.cti.gr/index.php/to-e-kpg-me-mia-matia/genikes-plirofories-gia-to-kpg .

Εάν υπάρξει ενδιαφέρον και ικανός αριθμός μαθητών θα ξεκινήσουν τα μαθήματα ήδη από φέτος.

Για περεταίρω πληροφορίες και διευκρινίσεις θα σας σταλεί νέο mail εν ευθέτω χρόνο. Σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά σας.

Παρακαλούμε εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/RNT4zYeLS1xZgRQM9 


Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία σας.

Φιλικά

Τμήμα Γαλλικών - Γερμανικών 1ου Πειραματικού Δημοτικού Χαλάνδριου

εικόνα από macrovector στο Freepik